Senast den 29 juni valde Riksbankens åter att höja styrräntan med 0,25 procentenheter, till 3,75 procent. Och redan den 21 september är det dags för nästa räntebesked där ytterligare höjningar fortsatt ligger på bordet – något som gynnar dig som är på jakt efter en riktigt bra ränta på ditt sparkonto!

Just nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparräntor mellan 3,5-4 procent – och för dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period kan du nu faktiskt få en bit över 4 procent årlig avkastning – räntenivåer som vi som sagt bedömer kommer att fortsätta att stiga under hösten/vintern 2023 i takt med att Riksbanken eventuellt genomför ytterligare höjningar av styrräntan för att dämpa inflationen!

Jämförelse: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Under många år hade vi en så kallad “lågräntemiljö” där det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets kraftigt stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – och detta under en period där börsklimatet är fortsatt utmanande!

Nedan hittar du aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörliga som bundna med olika löptider. Genom att klicka på “Visa fler” kan du se fler aktörer, räntor och bundna löptider.

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Dissa storbankerna och satsa istället på nischbanker

Många av oss är kunder hos någon av storbankerna där vi har lönekonto, bolån, försäkringar eller pension. Storbankerna är bra på många saker, men inte när det kommer till bäst möjliga avkastning på ditt sparkonto. Om du är bankkund hos någon av storbankerna kan det därför vara klokt att se dig om efter alternativ – och istället sikta in dig på någon av de mer renodlade “nischbankerna”! 

Om du vill maximera din ränta bör du med andra ord se dig om efter bättre villkor – ovan hittar du de bästa sparkontona just nu!

Läs mer: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto kan du även klicka dig vidare till våra guider Bästa sparkontot och Bästa sparkontot för företag!

Lycka till med ditt sparande!
Sparkontoguiden