Riksbanken höjde idag styrräntan med 0,25 procentenheter, till 4,0 procent. Detta är den högsta nivån sedan 2008. Höjningen kommer att påverka alla med bolån negativt, men det finns också fördelar för dig som sparare. Nu finns det möjlighet att få bra avkastning på sina sparpengar, till mycket låg risk – och dessutom under en period när börsen känns riktigt skakig!

Rörliga sparkonton med bra räntor

Just nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparkonton med räntor på strax under 4,0 procent. Det är en betydande ökning jämfört med de låga räntor som rådde under de senaste åren. Här bör dessutom dessa räntor komma att skruvas upp ytterligare en aning efter dagens räntebesked.

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

För dig som kan tänka dig att binda dina pengar

Om du är villig att binda dina pengar en period kan du få ännu högre räntor. Flera aktörer erbjuder räntor på en bit över 4 procent för olika bindningstider.

Tips för dig med bundet bolån

Om du har ett bundet bolån som ska bindas om inom kort kan det vara en bra idé att redan nu börja spara pengar för att täcka eventuella ökade kostnader. Du kan till exempel börja spara mellanskillnaden mellan din nuvarande låga bundna bolåneränta och den aktuella rörliga räntan på ett sparkonto med rörlig ränta.

På så vis har du redan nu “tagit höjd” för ökade kostnader och bygger dessutom en extra buffert i form av den avkastning, sparräntan, som du erhåller på kapitalet!

Läs mer: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto kan du även klicka dig vidare till våra guider Bästa sparkontot och Bästa sparkontot för företag!

Lycka till med ditt sparande!
Sparkontoguiden